22 Eylül 2014 Pazartesi

Ah Şu Anne Babalar!

family4
Anne babanızı çok mu seviyorsunuz? Onlar için her şeyi yapar mısınız? Hatta artık onların annesi babası oldunuz ve bundan gurur mu duyuyorsunuz?
Yoksa, onları bir türlü affetmiyor? Onların reddediyor? Hatta onlardan utanıyor musunuz?
Belki de bu uçları sadece belli dönemlerde yaşıyorsunuz. Ne olursa olsun şu gerçekle yüzleşmek durumundayız:
İstesek de istemesek de ait olduğumuz aile sisteminin ayrılmaz bir parçasıyız.
Çocukluk dönemlerinde bir çocuk için anne babalar onun Tanrısı gibidir, hatta bebekler belli bir döneme kadar anneden farklı bir bedene sahip olduklarını bile anlamazlar. Bu da iki temel tepkiye yol açar: Ya ailemiz için bir şeyler yapmak ya da onlar gibi yapmak! Bu bazen yüzeyde tam tersi gibi gözükse de bilinçaltından tamamen bu şekildedir.
Osho’nun dediği gibi,
“Varlığınızın yarısı annenizden, yarısı babanızdan oluşur.”
Aile ya tüm acıların kaynağı ya da sağlıklı bir toplumun temeli olarak tanımlanır.
family5
Aile diziminde görüyoruz ki, yoktan var olmuş, soyutlanmış bireyler değiliz. Psikologların bire bir terapileri bireyi tek başına ele alır. Aile dizimi ise bütüne bakar. Her birimiz, ailemiz ve tanımasak da atalarımıza bağlantılıyız. Aile dizimi ile bunu deneyeleyim, sıra dışı bir farkındalığa kavuşabilirsiniz.
Aile dizimi ile, yaşamamızda duygusal ya da işlevsel zorluğa sebep olan her şeye bakabiliriz. Bu psikolojik zorlukların çoğu alemizle ilgili çözümlenmemiş bir sorunla ilgilidir. Aile dizimi tek bir seanstan oluşur. Seanstan sonra yapması gereken bir çalışma yoktur. Seansın etkileri sistemde etkisini göstermeye başlar. İlgili kişilerin bundan haber olmasa da anlayışımızındaki değişim sisteme şifa getirir.
Bu farkındalık ve anlayışla, bakış açılarımız değişir, tutunduğum temel inançlardan kurtulabiliriz. Daha doğal, daha özgür ve daha kendiniz oldukça hayatın akışı sizin lehinize çalışmaya başlar.
Aile konstelasyonu ile keşfet, farkına var ve hayatını kucakla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder