21 Temmuz 2014 Pazartesi

İyileşmede Atılması Gereken “Altı Zihinsel Adım”


1- Yapılması gereken ilk şey “İYİLEŞMEYİ İSTEMEK” tir. Buna gerçekten inanmaktır. İyileşmeyi istemeyen bir kişiyi kimse tedavi edemez çünkü herkesin yaşam gücü kendi içindedir.

2- Rahatsızlığı yaratan sebebi bulmak. Bu sebep affetmediğiniz birisi mi? Bir olay mı? Kendinizi herhangi bir deneyim karşında güçsüz, değersiz hissetmeniz mi, yoksa çok acı çektiğinizi düşündüğünüz bir an ölmeyi arzulamanız mı? Kendinizi cezalandırmak mı istediniz? O anda bilinçaltınıza hangi kararınızı, yargınızı gönderdiniz. Nasıl bir sözleşme yaptınız?

3- Yaşanan ve sizde travmatik sonuçlar ortaya koyan deneyimi ve deneyim içindeki kişileri affetmekten geçiyor. Affetmek kişilerin gidip boynuna sarılmak değildir. Kişilerin “acı çekmesi”, ” bedel ödemesi” arzunuzdan, feragat etmeniz demektir. Sizin onu affettiğinizi, ilgili kişinin bilmesi gerekmiyor. Affetmek, kendi özgürlüğünüzü ve sağlığınızı kendinize hediye etmeniz demektir. Affetmediğiniz sürece küfenizdeki kişileri ve olayları dünyanın her yerine ve her yaşam anınıza taşırsınız. Bu kadar ağırlığa ne gerek var? Çevirin sırtınızdaki küfeyi yere boşaltın, affedin gitsin… Karşılığında kazanacaklarınız çok değerli, kazanacağınız sizin yaşamınız.

4- Hemen kendinizle yeni bir sözleşme yapmak. “Ben yüce Allah ‘ımın bana sunduğu yaşamı doyasıya içime almayı, sağlıklı olmayı  seçiyorum. O muhteşem yaratıcı asla zulmetmez, zulmeden sadece benim egom ve olumsuz düşüncelerimdir. Onlardan özgürleşmeyi seçiyorum.” sözünü vermektir.

5- Şimdi sıra sözleşmeyi imzalamada. Bu hiç de kolay olmayan, sürekli ve düzenli çalışmalar yapmayı gerektiren egzersizler bütünüdür. Birçok yöntemleri olmakla beraber en kolay ve doğal yolu NEFES EGZERSİZ’leri ile bilinçli zihni uyutup, bilinçaltı eşiğine geçiş yababileceğimiz “ALFA” frekans boyutuna geçerek ihtiyacımız olan olumlu düşünce frekansına geçiş yapmak. Bilinçli zihnimizle, zaman içinde çeşitli sebeplerle oluşturduğumuz olumsuz düşünce ve inanç kalıplarını en rahat, uykuya yakın bir pozisyona gelerek değiştirebiliriz.

6- Yüce Yaradanın koruması altında olduğunuzu yürekten hissederek, sağlıklı ve hayat dolu olduğunuzu imajine etmek.
Kendinizi son derece sağlıklı, enerji dolu bir biçimde zihninizde canlandırmanız gerekmekte. Başta bilinçaltı eski inançlarından ötürü bu yeni imaja tepki verip inanmayabilir. Yolunuzda devam edin çünkü bilinçaltı gerçekte gördüğü ile zihnen imgelenen arasındaki farkı, yani hayal ile gerçeği ayırt edemez. Ne kadar çok bu sağlıklı yaşam imajını zihninizde canlandırıp tekrarlarsanız, bilinçaltınız bu imajın gerçek olduğunu, eninde sonunda kabul edecektir. Önemli bir nokta, burada yapılacak zihinsel canlandırmanın, gelecekte böyle sağlıklı olacağım şeklinde değil, şu anda “Sağlığım her an daha iyiye gidiyor,” olarak şimdiki zamanda canlandırılmasıdır. Bu çalışmanın da “Alfa” frekansında yapılması gerekmektedir.

Unutmayalım, yaşamımızın sorumluluğu sadece ve sadece bizlere ait. Bu sorumluluğu başkalarına devretmek kişinin kendisine yapacağı en büyük zarar ve kendi gücüne yapacağı haksızlıktır.
Bu alemde Allah’ın yarattığı bu mucizelere tanık olan milyonlarca insan vardır… O insanlardan hiç bir farkımız yok.
Asırlardır, insanlar nefes mucizesinin farkına vardıktan sonra, hayatlarında kalıcı değişimler yaratmışlardır. Nefes egzersizleri ve nefes terapisi ile yaşamlarını dönüştürmeyi başarmışlardır.

Yaşamınızda “en ufak bir düşünce modelini yada küçük bir alışkanlığınızı değiştirin!”

BUNU DENEYİN!!!! Bakın nasıl yaşamınız değişiyor? İçimizdeki güce sahip çıkalım… Seçim bizim seçimimiz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder