28 Mart 2014 Cuma

HASTALIK İLLET Mİ MESAJ MI?

Şifacının bakış açısı ile bakıldığında hastalık; dengesizliğin sonucudur. Dengesizlik kim olduğumuzu unutmanın sonucudur. Kim olduğumuzu unutmak, sağlıksız bir yaşam biçimine ve hastalığa yol açacak düşünceler ve davranışlar edinmeye neden olur. Hastalık kim olduğumuzu unuttuğumuz için dengesizleştiğimizin belirtisidir. Dosdoğru bir mesajdır; size nasıl dengesizleştiğinizi anlatmakla kalmaz, bunun yanında gerçek kendinize ve sağlığa nasıl geri döneceğinizi de gösterir. Bu anlattıklarımı anlamak için fiziksel gerçekliğin zaman ve mekan sınırlarının çok ötesinde var olduğumuzu kabul etmeniz gerekli. Ancak o zaman sağlıklı düşünebilir ve anlayabilirsiniz.
Eğer gözlerinizde problem varsa, kronik sinüzit iseniz, iyi koku alamıyorsanız alın şakranızda tıkanıklık var demektir.
Alın şakrası (6A ön şakra): Zihinsel kavramları imgelem ve anlama ile ilgilidir. Kişinin evren ve gerçeklik kavramları ya da dünyayı nasıl gördüğü ve bunun ona ne ifade ettiği gibi şeyleri içerir. Merkez tıkanmış ya da zayıfsa merkeze enerji akışı zayıf olduğu için kişinin yaratıcı fikirleri engellenmiş demektir. Eğer merkez güçlü bir şekilde saat yönüne tersse kişi olumsuz fikirler yaratma konusunda yeteneklidir.
Bu durumda negatif inanç imgelerimizi arıtma ve yalınlaştırma amaçlı bir terapi sürecine girmeliyiz.

Zihinsel Yönetici Merkez (6B arka alın şakrası): Alındaki merkezle birlikte yaratılan yaratıcı fikirlerin tamamlanıp yerine getirilmesinde görevlidir. Eğer bu Yönetici irade merkzi (6B) açıksa kişinin fikirleri, onları fiziksel dünyada cisimleştirecek tamamlayıcı faaliyet ile sonuçlanır. Eğer açık değilse kişi fikirleri hayata geçirmekte zorlanır.